En utdanning for fremtidens helsetjeneste


– En utdanning jeg anbefaler på det sterkeste
Janne Carlsen (52) har jobbet i helsevesenet siden starten av 2000-tallet. Etter mange år som autorisert helsesekretær og helsefagarbeider, fikk hun lyst til å utvikle seg videre.
– Det var litt tilfeldig at jeg begynte på Velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging i praksis, forteller hun. Jeg hadde søkt på en annen utdanning som ble utsatt. Mens jeg ventet, kom jeg over dette studiet. Og det passet helt perfekt til jobben min!
En praktisk og fleksibel utdanning
Janne trekker frem at utdanningen er tilpasset hverdagen hennes.
– Vi har kveldsstudier én gang i uken, og turnusen min legges til rette, så jeg slipper å miste undervisning. Praksis får jeg ta på min egen arbeidsplass, og da kan jeg bruke kunnskapen med en gang. Det gjør at jeg forstår mye bedre hvordan velferdsteknologi kan implementeres i jobben.
Inspirerende lærere og medstudenter fra hele landet
Janne var først skeptisk til digitale studier, men ble positivt overrasket.
– Alt foregår på nett, og det fungerer veldig bra. Lærerne er dyktige og engasjerer oss. De pusher oss ut av komfortsonen, men på en trygg måte. I tillegg har jeg fått et flott nettverk med medstudenter fra hele landet, som jeg kan dele erfaringer med. Det gir masse inspirasjon i hverdagen.
Mer trygghet og bedre kvalitet i jobben
Janne er spesielt opptatt av hvordan teknologi kan forbedre både pasientens og ansattes hverdag.
– Med velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging kan pasienter få større innsikt i sin egen helse. Det gir dem mer trygghet og gjør det lettere for oss i helsetjenesten å fange opp endringer. Da kan vi tilpasse behandlingen raskere – i noen tilfeller kan det redde liv.
Åpenhet for ny teknologi er fremtiden
Janne er klar på at dette er en utdanning for fremtiden.
– Det blir stadig flere eldre og flere med behov for oppfølging hjemme. Da må vi være åpne for ny teknologi og nye arbeidsmåter. Velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging gjør jobben vår mer effektiv og trygg, og jeg håper flere ledere og arbeidsgivere ser verdien i at ansatte får ta videreutdanning.
– Denne utdanningen er kommet for å bli, og jeg vil sterkt anbefale andre i helsesektoren å ta den. Den gir trygghet, ny kunnskap og åpner nye muligheter på jobb.
Les mer om Velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging i praksis her